pralni oreščki (100g)

pralni oreščki (100g)

BIO PRALNI OREŠČKI (100g)*

so 100% nadomestek normalnih pralnih sredstev. Vsebujejo naravni saponin, ki se sprosti v topli vodi. Uporabljajo se lahko pri pranju v pralnem stroju pri vseh vrstah tekstila, tudi volni in svili. Uporaba le-teh ne bo izprala barve vašega pisanega perila. Pralni oreščki so primerni tudi za ljudi z alergijami in dermatološkimi težavami, saj ne puščajo kemičnih ostankov na vašem perilu.

NAČIN DELOVANJA: vstavite 3 do 8 pol-lupin oreščkov (glede na tabelo spodaj) v majhno bombažno vrečko*, dobro zaprite in jo položite med perilo v pralnem stroju. Tam lahko ostanejo do konca pralnega cikla, kajti voda za izpiranje je hladna in tako le majhna količina saponina ostane na perilu. Na vrečko lahko dodate par kapljic vašega najljubšega eteričnega olja, ki da perilu rahel vonj.
BELO PERILO IN PLATNO: Pralni oreščki ne vsebujejo snovi za beljenje in belilnih sredstev, ki so pogosto dodani pralnim detergentom. Zato je pri pranju belega perila priporočljivo dodajanje PUER praška (100% natrijev perkarbonat - 100% razgradljiv izdelek).


temperatura pranja ºCpriporočen odmerek oreščkov na pralni cikel

mehka vodatrda voda
do 60ºC12 g (1 južna žlica)15 g (1,5 južne žlice)
nad 60ºC15 g (1,5 južne žlice)18 g (2 južni žlici)

* Vrečkica NI vključena v ceno.


  • Šifra: NUTS01
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 1.19€

Razpoložljive možnosti