kozmetični blazinici L - 2 kom

-10% kozmetični blazinici L - 2 kom

 

PRALNI KOZMETIČNI BLAZINICI - VELIKA (2 kom)

Pralna kozmetična blazinica za večkratno uporabo, narejena iz organskega bombažnega žameta. Zamenja stotine bombažnih vat za enkratno uporabo. Je zelo mehka in prijetna na dotik ter idealna izbira za vsakodnevno odstranjevanje ličil. Gostota žameta odlično očisti tvojo kožo in ji omogoča ponovno dihanje. Naše večnamenske blazinice so odlična alternativa vat za enkratno uporabo, posledično pomagajo zmanjšati količino odpadkov, ki jih proizvedemo.

Naše blazinice so narejene iz organskega bombaža, so kemično nebeljene ali barvane ter so prijazne tvoji koži in okolju (za razliko od običajno pridelanega bombaža, ki lahko povzroči alergijske reakcije na koži). Ena stran blazinice je iz bombažnega žameta, druga stran pa bombažnega frotirja, ki naredi nežen piling obraza.

Velikost: premer 9 cm.

Vzdrževanje: blazinice lahko uporabiš večkrat. Pranje se priporoča z rednim belim perilom pri  temperaturi 40 - 60ºC. Pred pralnim postopkom trdovratne madeže ličil (puder, maskara) očisti z oljčnim milom. Ne uporabljaj mehčalca. Pri prvem pranju se lahko blazinica nekoliko srkči (do 5 %).


ZAKAJ BIO BOMBAŽ?

Bio/eko/organski bombaž se goji na ekoloških kmetijah, ki se osredotočajo na gojenje hrane in bombaža v skladu z jasno določenimi pravili, od semena do končnega produkta, vključno s šivanjem. Pri gojenju in pridelavi je prepovedano uporabljati strupene kemikalije, ki povzročajo zastrupitve kmetijskih delavcev in škodujejo okolju, vključno z gensko spremenjenimi ogranizmi.

Bio bombaž ne nosi alergije ob njegovi nošnji.

Bio bombaž za razliko od sintetičnih tkanin (poliester, flis) ne sprošča plastičnih mikrovlaken, ki končajo v rekah in morjih. Ti plastični mikrodelci onesnažujejo vodo in tla, škodujejo živalim in včasih tudi pristanejo na naših krožnikih.

 

CERTIFIKAT
Organski bombaž je pridelan, proizveden in certificiran v skladu s standardi mednarodne organizacije GOTS. Ti standardi določajo metode, ki se nanašajo na gojenje bombaža, njegovo nabiranje, proizvodnjo oblačil in  drugih tekstilnih izdelkov, vključno z barvami, niti in gumbi, ob upoštevanju socialnih in delovnih pogojev delavcev.

100 % GOTS-certificiran nebeljen organski bombaž

  • Šifra: CPL2
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 2.90€
  • 2.60€

Oznake: ličila, kozmetika, blazinica, vata, tonik, olje