Gaia pralni vložek

Gaia pralni vložek

 

PRALNI VLOŽEK IZ ORGANSKEGA BOMBAŽNEGA ŽAMETA

Gaia vložek je namenjen kot ščitnik perila, primeren kot dnevni vložek ali kot dodatna zaščita z menstrualno skodelico Gaia Cup. Gaia vložki s krilci so narejeni iz mehkega organskega bombaža.

Velikost: 18 cm.

Vzdrževanje: po uporabi namoči v mrzlo vodo in peri pri temperaturi do 60ºC z nežnim detergentom. Lokalne madeže obravnavaj z milom za odstranjevanje madežev.


ZAKAJ BIO BOMBAŽ?

Bio/eko/organski bombaž se goji na ekoloških kmetijah, ki se osredotočajo na gojenje hrane in bombaža v skladu z jasno določenimi pravili, od semena do končnega produkta, vključno s šivanjem. Pri gojenju in pridelavi je prepovedano uporabljati strupene kemikalije, ki povzročajo zastrupitve kmetijskih delavcev in škodujejo okolju, vključno z gensko spremenjenimi ogranizmi.

Bio bombaž ne nosi alergije ob njegovi nošnji.

Bio bombaž za razliko od sintetičnih tkanin (poliester, flis) ne sprošča plastičnih mikrovlaken, ki končajo v rekah in morjih. Ti plastični mikrodelci onesnažujejo vodo in tla, škodujejo živalim in včasih tudi pristanejo na naših krožnikih.

 

CERTIFIKAT
Organski bombaž je pridelan, proizveden in certificiran v skladu s standardi mednarodne organizacije GOTS. Ti standardi določajo metode, ki se nanašajo na gojenje bombaža, njegovo nabiranje, proizvodnjo oblačil in  drugih tekstilnih izdelkov, vključno z barvami, niti in gumbi, ob upoštevanju socialnih in delovnih pogojev delavcev.

100 % GOTS-certificiran nebeljen organski bombaž

  • Šifra: CP05
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 2.90€

Oznake: vložek, organski, bombaž, biobombaž, skodelica